Design:

Fra idé til ferdig produkt. 

For å komme frem til den beste løsningen og et optimalt design på et produkt er det viktig å ha tilgang og kjennskap til gode verktøy. Noen produkter kan tegnes fritt ut fra fantasien, men ofte må det tas hensyn til nøyaktige mål, samspill mellom ulike komponenter eller plassbegrensninger.

Tidligere var det penn og papir som var veien å gå, men i disse dager har man tilgang til et stort utvalg digitale verktøy som løfter designerprosessen til et nytt nivå. Et av disse moderne verktøyene er 3D-tegne programmer, hvor man står fritt til å tegne og justere designet så mye man vil uten å måtte forbruke kostbart materiell i prosessen. 

Vi i Elstad Fabrication har god kompetanse innen bruk av slike 3D-tegneprogrammer, som er kritisk når vi skal finne frem til den beste løsningen for kunden. En 3D-modell gjør det enkelt å gjøre endringer helt opp til produksjonsstart, og ved å ha kontinuerlig dialog gjennom designprosessen, sørger vi for at løsningen er tilpasset kundens behov. 

Vi har nå også muligheter for 3D scanning i designprosessen vår noe som gjør dette enda bedre. Ta gjerne en titt på prosjekt siden for 3d scanning og design.

Om du er fornøyd er Elstad Fabrication fornøyd og produktene kan settes i produksjon. 

Produksjon:

Med vår maskinpark har vi mulighet til å ta på oss en rekke forskjellige oppdrag. I kombinasjon med 3d-tegninger og det CNC-styrte plasmabordet har vi muligheter til å designe og kutte ut mange kompliserte deler i både aluminium og svart eller rustfritt stål. 

Etter kutting av delene behandler vi dem med vinkelsliper eller båndslipemaskin for å få bort eventuell slagg som legger seg på delene. Når delene er ferdig behandlet og tilfredstiller kvalitetskravene kan de sveises sammen.

Vi har en rekke sveiseapparater(AC/DC TIG, MIG/MAG), og kan sveise aluminium, svartstål  og rustfritt. 

Vi har også en del andre maskiner som hydraulisk knekke, dreiebenk, båndsag m.mer og hydraulisk rørbøyer hvor vi kan bøye rør til f.eks stigtrinn/rocksliders, ku fangere, rør fangere, bur osv. For øyeblikket har vi bakker for 25 og 40mm rør, men vil utvide vårt sortiment i tiden som kommer. 

Scroll to Top